Pomáháme africké přírodě

21.12.2014 21:32

Českolipská psí akademie o. s. je nezisková organizace s širokým polem působnosti v oblasti kynologie. Nyní je její prioritou zahájení projektu přípravy psů pro některé africké státy, jimž není lhostejná ochrana jejich přírodního bohatství. Kynologická část tohoto projektu je výhradně českou aktivitou, která probíhá ve spolupráci se Save-elephants, Palf a ZOO Liberec.  Začínáme spolupracovat se ZOO Praha a ministerstvem životního prostředí.

Naším cílem je zamezení nelegálního obchodu s produkty CITES!!! 

Jako velmi otřesnou považujeme tuto skutečnost, potvrzenou několika mezinárodními studiemi. Za zabití jednoho slona je vyplacena lovci částka odpovídající částce 150 Kč. Cena jednoho kilogramu slonoviny je cca 150 000 Kč. V oblasti střední Afriky je proto zabit jeden slon asi za 15 minut.

Pokud se, nejen díky nasazení psů specialistů, povede zamezit vývozu k finálním odběratelům, je možné zabránit tomuto barbarskému vraždění!!!

Pokud máte zájem o konkrétní informace o našem projektu, rádi Vám je poskytneme. Stačí nás kontaktovat na e-mailu Hanka.bohme@seznam.cz

Pokud se rozhodnete nás finančně podpořit, můžete tak učinit zasláním jakékoliv částky na číslo účtu - 2300653360/2010.