Trička s luskouny k prodeji

02.10.2016 22:12

Slyšeli jste o luskounech? Ne? Tak si představte něco mezi mravenčeníkem a pásovcem, co připomíná tak trochu oživlou šišku. Žijí v Africe a Asii, na stromech a nebo na zemi, nemají žádné zuby a svůj dlouhý jazyk používají k lovení mravenců, jimiž se živí. Když jsou v ohrožení, stočí se do klubíčka a šupiny, které pokrývají jejich tělo jsou tak odolné, že je ani lev neprokousne. Jejich největší smůlou je, že jejich maso je považováno za delikatesu a jejich šupiny, které jsou z keratinu (je to ten samý keratin, ze kterého jsou naše vlasy a nehty) jsou v čínské medicíně považovány za zázrak, který léčí vše od chřipky přes impotenci až po rakovinu. Díky tomu jsou luskouni nejobchodovanějšími zvířaty na světě. A obchodem je myšlen černý trh - pytláci, pašeráci, překupníci. 

Všech osm druhů luskounů bylo nyní přesunuto do Přílohy A mezinárodní úmluvy CITES. Příloha A je vyhrazena živočišným a rostlinným druhům, které jsou ohroženy vyhynutím a úmluva zakazuje s těmito živočichy a rostlinami (ať už celými nebo s částmi jejich těl nebo produkty z nich pocházejícími) obchodovat. To by mělo přinést tvrdší postihy všem, kdo budou s luskouním masem či šupinami přistiženi. 
Více si můžete přečíst na tomto odkazu: 
 
A jak můžete pomoci Vy? Akademická malířka MgA Michaela Roudnická nám navrhla krásná trička s designem luskouna. Jejich zakoupením podpoříte výcvik psů, kteří v Africe pomáhají vyhledávat slonovinu, luskouní šupiny a produkty pocházející z ohrožených druhů zvířat. 
 
 
Trička jsou dostupná v různých velikostech v bílé, červené a modré barvě a to jak v pánském, tak v dámském střihu. Cena je 550 Kč (+ poštovné). Více fotek a rozměry jednotlivých velikostí najdete na Facebooku Chiens pour l'Afrique www.facebook.com/media/set/?set=a.1844769599142730.1073741832.1787314014888289&type=1&l=2a7bbe987c
Objednávat můžete na emailu Hanka.bohme@seznam.cz.